İş avukatı aslında tam anlamı ile iş ve sosyal güvenlik hukuku avukatı olarak geçmektedir.
İş avukatı hem işçi hem de işveren leyhinde veya aleyhinde görev alabilir.
İş davaları içinden çıkılması çok zor, karmaşık davalardır.
İş avukatı vekaleti vermeden, davalarınızı kendiniz takip edebilirsiniz ancak,
bu durum sizin icin maddi ve manevi çok zararlı olabilir.
Bu nedenle iş hukuku alanında ihtisas yapmış olan bir avukatı vekalet vermenizi mutlaka öneririm.
İş sendikasında da görev almış olmak ile birlikte uzun yıllar boyunca iş davalarında ihtisas yapmış bir avukat olarak tüm bu ağrılı süreçte bir avukat olmaktan öte bir çözüm ortağınız olmak daima ana kuralımdır.
- KIDEM TAZMİNATI
- Kıdem tazminatı, işçinin çeşitli sebeplerle işyerinden ayrılırken işveren tarafından 4857 sayılı İş Kanunu gereğince işçiye ödemekle yükümlü olduğu olduğu bir tazminat şeklidir.
- Özetle:
- *En az bir yıl çalışmış olmalısınız.
- *Kıdem tazminatı en son aldığınız aylık ücret üzerinden hesaplanır.
- *Kıdem tazminatı çalıştığınız her bir yıl için 30 günlük brüt ücret olarak ödenir. Beş buçuk yıl çalıştıysanız, 165 günlük brüt kıdem tazminatına hak kazanırsınız.
*Kıdem tazminatı tavanı en fazla yıllık 6.017,60 TL olabilir. - *Ücretin içinde yer alan; yol yardımı, yemek, ikramiye, prim gibi tüm ödemeler de tazminat hesabına katılıyor.
- *Kimler kıdem tazminat alabilir?
- DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN....
İHBAR TAZMİNATI NEDİR?
İhbar tazminatı 4857 sayılı iş kanununun 17. Maddesine göre; belirsiz süreli iş sözleşmesinin iş kanununda belirtilen bildirim sürelerinin feshedilmesi halinde feseden tarafın diğer tarafa çalışma süresi dikkate alınarak diğer tarafa ödeyeceği bir tazminat türüdür.
- İhbar tazminatı hem işçinin hem de işverenin ödeyeceği bir tazminat türüdür. İşveren işçiyi 25. Maddede belirtilen haklı nedenler dışında bildirim sürelerine uymadan iş sözleşmesini sonlandırışa işçiye ihbar tazminatı ödemek zorundadır.
- DETAY İÇİN TIKLAYIN...
İKALE SÖZLEŞMESİ NEDİR?
İş Hukuku açısından en önemli konulardan biri iş güvenliğidir. 4857 sayılı İş Kanunu’nun 18 ve devamı maddelerinde, sözleşmenin feshi ve koşulları detaylı olarak düzenlenmiştir, fakat son dönemde uygulamada işçi ve işverenin aralarındaki iş ilişkisini karşılıklı irade beyanları ile sona erdirdikleri görülmektedir. İş sözleşmesini bu şekilde sona erdirme anlaşmasına ikale sözleşmesi” denilmektedir.Detaylı bilgiyi İkale Sözleşmesi makalemizden alabilirsiniz.
*Ayrıca İşten ayrılırken dikkat etmeniz gerekenleri 5 başlık altında topladım. Hemen İnceleyebilirsiniz.
İŞ HUKUKU İLE İLGİLİ DAHA DETAYLI BİLGİ İÇİN 0216 606 03 50 NOLU HATTAN AV.SEMİHA ASLAN'A ULAŞABİLİR VEYA ZİYARETİMİZE GELEBİLİR,HER TÜRLÜ HUKUKİ KONUDA DANIŞABLİRİNİZ.