Bu Makalede ;

Anlaşmalı Boşanma Protokolü konusunda 20 yıllık deneyimimle aklınızdaki sorulara basit şekilde cevap vermeye çalışacağım.
Boşanma Protokolü nedir? Nasıl yazılır?Niçin Önemlidir? Anlaşmalı Boşanma Protokolü Örneği ile merak ettiğiniz konuları paylaşacağım.

BOŞANMA PROTOKOLÜ

anlasmali bosanma protokolu ornegi.jpg

Boşanma Protokolü veya Boşanma Sözleşmesi, bir boşanma davanızın anlaşmalı olarak sonuçlandırılması için gerekli olan ve içeriği son derece önem taşıyan bir sözleşmedir.

Anlaşmalı boşanmanızda boşanmanın hukuki sonuçları düzenleyen, sizin ve eşinizin imzalaması gereken bir tür boşanma sözleşmesidir.

Boşanma, velayet, soyadı, mal varlıkları, tazminat ve nafaka konularında talepleriniz ve anlaşmalarınızı içeren çok önemli hukuki metindir.

Anlaşmalı Boşanma Protokolü ve Şartları

Taraflar arasında görülen anlaşmalı boşanma davalarında mahkemeye sunulacak olan ve anlaşma şartlarını içeren protokol çok önemlidir. Şöyle ki bu protokolde tarafla  ne şekilde anlaştığınız yazılıdır.

 

Boşanma  kararı aldıktan sonra bir de nasıl boşanacağınızı  ayrıntılı olarak düşünüp görüşmelisiniz. Anlaşmalı boşanma davasında mahkemeye gidilmeden önce bir anlaşmalı boşanma protokolü hazırlanmalıdır. Eşiniz ile  hazırlayacağınız protokol üzerinde her madde üzerinde tam olarak anlaşmış olmalısınız. 

Çocukların kimde kalacağı, çocuklara ve eşe ne kadar nafaka ödeneceği, bu nafakanın nereye ödeneceği, maddi manevi tazminat yönünden ortak anlaşılan meblağın ne kadar olduğu ve nasıl ödeneceği, alacağa konu malların ne şekilde paylaştırılacağınız önem arz etmektedir.

 

Hazırlanan bu anlaşmalı protokol örneğini mahkemeye vermelisiniz.

Hazır dilekçe ve boşanma protokol örnekleriyle hareket etmeniz çoğu zaman ciddi hukuki problemlere ve hak kayıplarına uğramanıza yol açabilmektedir. 

 

Boşanma Davaları ve Aile Hukuku alanında uzmanlaşmış Boşanma Avukatı ile içerik bakımından kusursuz bir protokol ile hak kaybına uğramadan sorunsuz bir şekilde boşanmanız mümkün olacaktır.

Anlaşmalı Boşanma Protokolü Nasıl Olmalıdır?

Boşanma sözleşmeleri, kişisel ve hukuki durumuna göre tamamen kişiye, davaya ve olaya özgü hazırlanması gerekiyor. Tüm anlaşmalı boşanma davaları için geçerli olabilecek bir standart boşanma protokolü yoktur.

Anlaşmalı boşanma protokolünde boşanmanın her hukuki sonucu (varsa çocuğun velayetini kimin alacağı, evlilik içerisinde edinilmiş malları nasıl paylaşılacağınız, boşanmaya ilişkin tazminat ya da nafaka taleplerinizin  olup olmadığı) gibi hususlarda uzlaşma içerisinde olduğunuzu beyan etmeniz gerekir.

Boşanma protokolü hakim tarafından onaylandığı anda boşanma kararı ile çok önemli hukuki sonuçlar olacaktır. Mutlaka boşanma konusunda uzmanlaşmış  avukat tarafından hazırlatmanızı tavsiye ederiz.

Boşanma Protokolü Nasıl Hazırlanır?

Boşanma protokolü,  mutlaka bulunması gereken maddelerin tarafların özel durumuna göre hazırlanması gerekir.

Protokolde bulunması gereken özel bir maddenin bulunmayışı, boşanma davanızla her konuda anlaştığınızı düşünürken bir anda karşı taraf beklenmedik bir dava açabilir.

Benzer şekilde tazminat veya nafakaya ilişkin maddelerde bir takım hukuki eksikliklerin bulunması tazminat ve nafaka alacağınız dahi tehlikeye girebilir. Bu itibarla boşanma protokolünüzü mutlaka bir boşanma avukatı tarafından hazırlanmasını önermekteyiz.

Boşanma Protokolü Niçin Önemlidir?

Boşanma Protokolü, Aile Mahkemeleri anlaşmalı boşanma davalarında boşanma kararını verirken doğrudan boşanma protokolünü esas aldığından, protokolde eksiksiz ve yanlış bir madde bulunması durumunda boşanma kararına yansımaktadır ve bunun sonucu olarak geri dönülemez bir noktaya ulaşabilmektedir.

Eğer gayrimenkule ilişkin bir talep varsa gayrimenkulün hangi tapuya kayıtlı olduğu, paftası, parseli yazılmalıdır. Araç talebi varsa aracın markası, modeli ,plakası yazılmalıdır. Ayrıca başkaca bir alacak talebi varsa bunun da ayrıntısı ile bildirilmesi ve protokolde yer alması gerekmektedir.

Aksi halde protokole konu edilmeyen alacaklar yönünden mal rejimi tasfiyesi davasının konusu olabilecektir.

Boşanma sözleşmeleri, isteklerinize ve davanıza özgü hazırlanması gerektiğinden “anlaşmalı boşanma protokol örneği” şeklinde arama yaparak internette bulunan protokol örnekleri adeta riskli bir yöntemdir. Boşanma Protokolü mutlaka bir aile ve boşanma avukatı tarafından hazırlanmalı veya hazırlamış olduğunuz bir protokol var ise aile hukuku uzmanı bir avukat tarafından incelemelidir.

**Sizlere, sadece fikir vermesi için örnek genel bir Anlaşmalı Boşanma Protokol Örneği paylaşacağım.

İSTANBUL ANADOLU (   ) AİLE MAHKEMESİ SAYIN HAKİMLİĞİ’NE,

ANLAŞMALI BOŞANMA PROTOKOLÜ

Davacı eş ADINIZ SOYADINIZ ve davalı eş EŞİNİZİN ADI SOYADI, karşılıklı konuşup görüşerek boşanmaya karar vermişler ve aşağıdaki şartlarda anlaşıp işbu sözleşmeyi hazırlayarak TMK. Madde 166/3 göre sayın Mahkemenin onayına sunmuşlardır.

1.BOŞANMA HUSUSU: (DETAYLAR İÇİN LÜTFEN HUKUK BÜROMUZU ARAYINIZ).

2.VELAYET: (DETAYLAR İÇİN LÜTFEN HUKUK BÜROMUZU ARAYINIZ).

3.NAFAKA VE TAZMİNAT HUSUSU: (DETAYLAR İÇİN LÜTFEN HUKUK BÜROMUZU ARAYINIZ).

4.Tarafların karşılıklı olarak birbirlerinden maddi, manevi tazminat ve nafaka (DETAYLAR İÇİN LÜTFEN HUKUK BÜROMUZU ARAYINIZ).

5.ORTAK MALLAR VE KİŞİSEL EŞYA PAYLAŞIMI:  (DETAYLAR İÇİN LÜTFEN HUKUK BÜROMUZU ARAYINIZ).

6.ÇOCUKLA ŞAHSİ MÜNASEBET: (DETAYLAR İÇİN LÜTFEN HUKUK BÜROMUZU ARAYINIZ).

Taraflar yukarıdaki ( ) maddeden ibaret bulunan hususlarda anlaşmış olup,  (DETAYLAR İÇİN LÜTFEN HUKUK BÜROMUZU ARAYINIZ).Tarih …../…../……

Davacı                                                                                           Davalı

Adı Soyadı                                                                                    Adı Soyadı

T.C.K.N                                                                                          T.C.K.N


semiha aslan

Yazar: Boşanma Avukatı Semiha ASLAN

 

2 Çocuk Annesi, İstanbul Barosuna Kayıtlı, Avukatlık Mesleğine Aşık, Boşanma Alanında İhtisas Sahibi.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunuyum. Bağ-Kur avukatlığından emekliye ayrıldıktan sonra kendi Avukatlık ofisimde serbest avukatlık yaparak mesleğimi aşkla icra etmeye devam ediyorum. Herkesin çalışırken zevk aldığı bir iş yapması, en iyi verimi sağlamasına neden olur  kanısındayım. Ayrıca İstanbul Barosu Başkanlığı CMK, Uygulama Merkezi ve Kadın Hakları Uygulama Merkezinde meslek içi eğitimlere katıldım. Özellikle boşanma, velayet ve edinilmiş mal paylaşımı davaları alanında ihtisas sahibiyim. Bana boşanma ile iligli danışmak için dilediğiniz zaman 0555 724 03 52 nolu hattımdan ulaşabilirsiniz.

 Bu bilgiler size yardımcı oldu mu?
Boşanma Sözleşmesi yazdırmak için şimdi bize ulaşın!

 ☏ 0555 724 03 52            ☏ 0216 606 0352